Bu Blogda Ara

25 Eylül 2010 Cumartesi

Tereyağlı

Malzemeler:

250 gr. oda ısısında tereyağ
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un

Yapılışı:

Bütün malzeme karıştırılır uzunca bir süre yoğrulur.Daha sonra hamur beşe bölünür ve herbiri rulo yapılır, yemek çatalıyla üzerlerine bastırılarak hem şekil verilmiş hemde hamur yasssılaştırılmış olur, Çatal izlerinden yatay şekilde kesilir.Yağlanmmış tepsiye yerleştirilip 200 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder