Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İçi için:
2 büyük soğan
100 gr. kıyma
2-3 tane çekirdekleri alınmış domates
2-3 tane sivri biber
1/2 demet maydanoz
Karabiber, tuz, isteğe göre kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılarak yoğrulur.İçi sıvıyağla yağlanmış derin bir kaba konur üstüne streç çekilerek bir saat kadar bekletilir.Diğer tarafta soğan, domates, biber, maydanoz robotta çekilir, karışıma kıyma, salçalar ve baharatları eklenir.Mayalanan hamur da mandalin büyüklüğünde koparılarak un serpilmiş bir zeminde yer mayası dediğimiz bir süreç için bekletilir.Yarım saat kadar sonra un serpilmiş bir zeminde parmaklar yardımıyla açılarak lahmacunun hamuru oluşturulur.Üstüne yetecek kadar iç konup önceden ısıtılmış fırında 280 derecede tek tek pişirilir.(Bizimki mini fırın olduğu için)
Her zamanki gibi çabuk yemeği seven ben birgün lahmacun diye tutturdum.Annecim de dur ben şimdi sana yaparım dedi ve iskender , kıymalı pide , sarıyer böreği , pizza ve tantuniden sonra buna da el attı çok da iyi oldu yine harika bir lezzet ortaya çıkardı:D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder