Bu Blogda Ara

15 Şubat 2011 Salı

Minik Alman Pastaları

Malzemeler:
Keki için:,
2 su bardağı ılık süt,
1 paket yaş maya,
1 çay bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
Aldığı kadar un,
Kreması için:
1lt. süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı tozşeker,
1 paket krem şanti,
1 paket vanilya,
Yapılışı:
Sütün içinde şekeri, mayayı, tuzu bekletin.Maya çözülüp köpürünce yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip
yoğurun.Üzerini kapatıp 2 misli olana kadar bekletin.Kabaran hamuru merdane ile parmak kalınlığında açarak bardaklarla yuvarlaklar kesin.Yağlanmış tepsiye yerleştirin, yarım saat kadar tepside beklettikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin.
Bu arada süt,un, tozşeker karışımını muhallebi gibi pişirin.Biraz çırpın, ılındıktan sonra krem şanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Krema soğuduktan sonra ortasından enlemesine kestiğiniz hamurların arasına sürün.Kestiğiniz parçanın diğer yarısını üzerine kapatıp, üstüne pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder