2 adet kırmızı elma
1 adet yeşil ekşi elma
1/2 çaybardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 çay bardağı şeker1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu3 bardak un
Yapılışı:
iç malzemesini hazırlamak için öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.1/2 çay bardağı şekeri ve tarçını ekleyin.Elmalar kendini bırakıncaya kadar pişirin.
Hamuru hazırlamak için öncelikle yumurta ve şekeri 1-2 dk elinizle karıştırın.Yağları, yoğurdu, vanilyayı ekledikten sonra 1-2 dk da onları karıştırın.En son unu ve kabartma tozunu da ekleyin.(Dilediğiniz kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz.)Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayıp elinizde açtırın.İç malzemesini koyduktan sonra kapatın yarım ay şeklinde olan elmalı pastaları 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin.Fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine bulayın.AFİYET OLSUN:)
Biricik nişanlıma da bayramda geldiğinde yaptım şimdi telefonda elmalı pasta diye sayıklıyor ne yapalım başka şehirde olmak birde öğrencilik zor :(
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder