1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta (beyazı içine sarısı dışına)150 gr. sızık(kuyruk yağı eritildikten sonra kalan kıtır)
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar unÖnceden bir kapta eritilmiş kuyruk yağı, sıvıyağ, süt, un, tuz, karbonat aldığı kadar unla ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hamur tepsiye dökülür.200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir.Çatalla kontrol edilir.Fırından çıkınca kare yada baklava dilimi şeklinde servis edilir.
Kalakay bizim geleneksel (Kırım tatar) mutfağımızın hamur işlerinden biridir.Özellikle hıdrellezde yapılır.Uzun süre bayatlamadan durabilir.
Çokgüzel
YanıtlaSilÇok güzel oluyor bende çok yaparım Bir kırım tatarı olarak
YanıtlaSilSüt mü yoğurt mu
YanıtlaSilBende yaparım çok güzel oluyor
YanıtlaSil