Bugün pilav, salata, tel kadayıfı ve papaz yahni vardı ve işte yahninin tarifi...
Malzemeler:
250 gr. kuşbaşı et
20-25 adet arpacık soğan
5 adet patates
1 tahta kaşık salça
Kekik, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
Yapılışı:
Haşlamak üzere düdüklüye koyduğumuz kuşbaşı etlerimizin üzerine bir parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.Bir taraftan da soğanlarımızı ve patateslerimi yıkayıp, temizliyoruz, patatesleri doğruyoruz soğanlarımızın sadece kabuğunu temizliyoruz.Haşlanan etlerimizi, yağımızı pişireceğimiz tencereye koyuyoruz ve tabiki et suyunu da ziyan etmiyor pilava kullanmak üzere ayırıyoruz.Etlerimizi biraz kavurduktan sonra birazda soğanlarla kavuruyoruz.Salçayı ekliyoruz, biraz karıştırıp patateslerimizi ekliyoruz.Su, tuz ve baharatlarımızı da ekleyip kısık ateşte kapağı yarım açık şekilde pişmeye bırakıyoruz.1.5 saatte harika bir yemeğimiz oluyor:)
Bir de makinam daha iyi olsa:S Yinede seviyorum emektar makinam benim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder