Bu Blogda Ara

25 Eylül 2010 Cumartesi

Maraş biberli-domatesli dip sos

Malzemeler:

2 kg. maraş biberi
3 kg. domates
2 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
Az tadına göre tuz

Yapılışı:

Biberler çekirdekleri temizlenerek rondoda çekilir.(Eldivenle temizlemenizi tavsiye ederim acısı çıkıyor).Büyükçe bir tencereye biberler konur kısık ateşte suyu çektirilir.Daha sonra yine rondodan çekilmiş domatesler, sirke, şeker, zeytinyağı, tuz eklenir salça kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kaynatılır.(Yaklaşık 3 te 2 si kalacak şekilde)Sıcakken kavanozlara konup kapakları sıkıca kapanır.(Kavanozlar ve kapaklar çok temiz olmalı)Ters çevrilir bir gece bekletilir.Makarna sosu olarak, kışın üstüne yumurta kırarak yada hamur işlerinizin yanında dip sos olarak kullanılır.
Bunlarda kulandığımız malzemeler yani maraş biberi ve domates.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder