2.5 su bardağı etsuyu
tereyağ
sıvıyağtuz, karabiber, kimyon, kekik
Nişastasının gitmesi için pirinçler iyice yıkanır.15-20 dk. sıcak suda bekletilir.Tereyağ ve
sıvıyağ(göz kararı) kızdırılır ve pirinçler eklenir.Pirinçler ayrılana kadar kavrulur daha sonra suyu , tuzu ve baharatları eklenir.Kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.Pirinçler suyunu çekince ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır.Servis edilmeden önce karıştırılır.Eğer erken pişirmişseniz ve tekrar ısıtmak istemiyorsanız kalın bir örtüye sarıp ısısını muhafaza edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Pilavı sevmediğim için yapmıyordum bu da ikinci denemem annecim oruçlu olduğu için bugün yemekleri ben yapayım dedim ve pilavla papaz yahni yaptım işte:)bilmiyorum nasıl görünüyor ama annemler tadını beğendi;)bu arada pilav kabının da resmini ekleyeceğim gerçekten estetik ve yeterli ölçüde :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder